Geri Dönüşümün Faydaları

 

DOGAL KAYNAKLARIMIZ KORUNUR.

 

2009 Yılında Toronto Kanada’da kurulan RML TRADE INC. Firmamız HMS 1&2 Metal hurda ticaretinde aracı kuruluş olarak çalışma hayatına başlamıştır. Operasyonlarımızı 2015 Yılında Türkiye’de RML Uluslararası Ticaret Ltd. Şti olarak devam ettiriyoruz. Şirketlerimiz çeşitli ülkelerden LDPE film hurdası ve Alüminyum kompozit Panel hurdası alımı yapmaktadır.

Ağırlıklı Alüminyum kompozit hurda ve her türlü plastik türevi hurda olmak üzere Endüstriyel stok fazlası malzeme ve konteyner bazlı hurda ticaretlerine aracılık yapmaktayız.

Şirketlerimiz dünya üzerinde faaliyet gösteren Geri dönüşüm firmaları ile beraber çalışarak dünyanın daha temiz olması ve enerji tasarrufu konusunda katkı sağlamaya çalışmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’de faaliyet gösteren geri dönüşüm firmalarına danışmanlık yapıp bu firmaların uluslararası ticaret faaliyetlerini geliştirmeye yardımcı oluyoruz.

 

 

 

ENERJİ TASARRUFU SAGLAR.

 

Geri dönüşüm işlemleri, hammaddeden üretim işlemlerine göre daha az sayıdadır. Bu nedenle, geri dönüşmüş malzeme üretimi sırasında önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanır. 

Örneğin, bir alüminyum kutunun geri dönüşümü, içecek kutusunun birincil hammaddesinden üretimine göre yüzde 90 enerji tasarrufu sağlar. Kağıdın geri dönüşümü ile üretimde yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlanır.

 

 

GERI DÖNÜŞÜM EKONOMIYE KATKI SAGLAR.

 

Geri dönüşüm, atıkların hammaddeye dönüştürülmesi ile doğal kaynak kullanımını azaltır. Böylece, doğal kaynakların hızlı bir şekilde tüketilmesini önlemeye yarar. Ayrıca, önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanır. Bu, ülke ekonomisine önemli katkılar getirir.

 

Atık miktarı azalır.

Geri dönüşüm, atıkların hammaddeye dönüştürülmesi ile doğal kaynak kullanımını azaltır. Böylece, doğal kaynakların hızlı bir şekilde tüketilmesini önlemeye yarar. Ayrıca, önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanır. Bu, ülke ekonomisine önemli katkılar getirir.

Geri dönüşüm geleceğe yatırım demektir.

Geri dönüşüm bilinciyle döngüyü kurduğumuzda, gelecek kuşakların da bizim yararlandığımız doğal kaynaklardan yararlanma şansına sahip olmalarını sağlayabiliriz.

Geri kazanınca ne olur?

Ambalaj atıkları, türlerine göre farklı biçimlerde geri kazandırılır:
Plastik ambalaj atıklarının geri kazanımından çeşitli ürünler elde edilir.

Örneğin:
Deterjan şişeleri, çöp kutuları ve benzeri ürünler
Yağmur ve atık su boruları
Marley ve çeşitli plastik dolgu malzemeleri
Çeşitli plastik oyuncak ve kırtasiye malzemeleri
Sentetik halı tabanı
Sentetik elyaf ve dolgu malzemesi 

Metal ambalaj atıklarının geri dönüşümü ile her çeşit metal malzeme ve ürün üretilebilir.
Cam ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ile tekrar cam şişe ve kavanoz üretilir.
Kağıt ve Karton ambalaj atıklarının geri dönüşümü ile tekrar kağıt ve karton üretimi yapılır.
Meşrubat ve içecek kartonlarının geri kazanılmasıyla yapı izolasyonu sağlanır veya masa, sandalye, dolap, vb. mobilyalar üretilebilir. Karton, kağıt hammaddesi olarak kullanılır.

Bizim ile iletişime geçmek ister misiniz ?
Bize Sorun!